ГолосUA
08:12 12/12/2009

Діюча влада використовує не адміністративний, а соціально-економічний ресурс — політолог

Діюча виконавча влада в Україні використовує не адміністративний, а соціально-економічний ресурс.

Таке переконання у ефірі ток-шоу «Велика політика» на телеканалі «Інтер» висловив голова правління Ценру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, передав кореспондент ГолосUA.

«Я вважаю, що не варто плутати ресурс соціально-економічний, що використовується на виборах, у даному випадку, прем’єр-міністром, з адміністративним», — наголосив він.

За словами В. Фесенка, «будь-який прем’єр-міністр його використовував. Янукович використовував у 2004 році, коли підвищував зарплати і пенсії. Якщо вважати корумпуванням Закон про підвищення заробітної плати поштарям, то Закон про підвищення мінімальних соцсандартів – теж корумпування», — сказав він.

Політолог також повідомив, що, на його думку, є справжнім використанням адмінресурсу.

«Це коли заважають проведенню виборчої кампанії на місцях окремим кандидатам, не дають приміщення, зривають плакати, не дають ставити політичну рекламу, «під дахом» місцевої влади організують прямий незаконний підкуп виборців, використовують міліцію або приватні охоронні структури для перешкоджання вільному волевиявленню», — сказав В. Фесенко.

«Тому я вважаю, що потрібно розділяти економічно-соціальний ресурс і адміністративний. Формально його теж можна вважати використанням можливостей влади. Але ним володіє кожна виконавча влада або політична сила, яка знаходиться при владі», — підкреслив політолог.

І. Носальська

 

Читайте также по теме