ГолосUA
11:11 15/08/2010

Для патрулювання кримських лісів не вистачає палива

Мери міст і голів районних державних адміністрацій Криму мають виділити кошти на купівлю палива для мобільного патрулювання лісів у пожежонебезпечний період.

Зробити це їх закликав голова Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з лісового і мисливського господарства Ігор Кацай на селекторній нараді в Раді міністрів Криму.

Він зазначив, що кримський уряд вже надав таку підтримку, однак цих коштів недостатньо. За словами посадовця, у разі виникнення пожеж до їх ліквідації готові приступити близько 3,5 тис. людей, і директорам кримських лісгоспів доручено забезпечити заготівлю шанцевого інструменту, лопат, грабель на випадок пожеж. І. Кацай також закликав мерів міст і голів РДА допомогти у заготівлі необхідної кількості інструментів.

За його інформацією, на сьогодні в Криму на лісових дорогах виставлено 65 постів лісової охорони та 72 спільних поста з співробітниками МВС, МНС і Міноборони. Перекрито 560 доріг, що ведуть у ліси Криму, в тому числі шлагбаумами — 495, перекопано — 65 доріг. При цьому 5 разів на день лісові масиви оглядаються на вертольоті.

За його словами, в поточному році в лісах Криму сталося 39 пожеж на загальній площі 4,53, тоді як в 2009 року на цей період їх було 77 на площі 16 га.

І. Кацай також відзначив, що, незважаючи на заборону відвідування лісів, мобільні групи виявляють у лісах туристів, які палять багаття.

Нагадаємо, що 5 серпня Президент України Віктор Янукович провів у Криму екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони України з питання протидії загрозі пожеж, на якому вимагав тимчасово заборонити відвідування лісів і проведення військових навчань. Президент наполіг на тому, щоб керівники райдержадміністрацій у зв’язку з ситуацією, що склалася, були відкликані з відпусток, і відзначив, що сам має намір перервати свою відпустку і поїхати до Києва, щоб щоденно моніторити ситуацію.

6 серпня Рада міністрів АРК доручила місцевим органам самоврядування закрити доступ населенню в гірські лісові масиви на пожежонебезпечний період.

За матеріалами: Новости Крыма

 

Читайте также по теме