ГолосUA
11:04 24/11/2010

Для пришвидшення євроінтеграції необхідні зусилля народної дипломатії — Кінах

 

 
   
Затвердження чіткого плану дій щодо візової лібералізації для України є дуже важливим кроком у напрямку реалізації стратегічної мети країни – успішної інтеграції у світовий та європейський простір. Але належить ще багато працювати у напрямку підготовки України до асоційованого членства, створення зони вільної торгівлі.
 
Таке переконання висловив народний депутат, президент УСПП Анатолій Кінах, повідомила прес-служба політика.

За словами народного депутата, групою європейських та українських експертів, до якої входять представники Українсько-польського форуму партнерства, напрацьовані пропозиції до проекту Національної стратегії Європейської інтеграції і Національної програми підготовки України до асоційованого членства. Ці пропозиції, які містять чіткий алгоритм впровадження стандартів європейського життя в Україні вже направлені до Адміністрації Президента України і покликані сприяти якнайшвидшому досягненню українських євроінтеграційних прагнень.

«Етапи підготовки Угоди про вільну торгівлю, про асоційоване членство України в ЄС потребують об’єднання зусиль з країнами-членами Євросоюзу, величезної роботи всередині України. Нам не обійтися без досвіду тих країн, що прийшли вже цим шляхом. Тому Україні потрібно шукати союзників та прихильників в ЄС», — зауважує Анатолій Кінах.

За словами Анатолія Кінаха, цьогорічні міжнародна конференція «Інвестиції в Україну» і Польсько-український форум партнерства є важливими для розвитку євроінтерграційних процесів в Україні.

«Крім підготовки євроінтерграційних планів і їх виконання, важливу роль відіграє довіра й розуміння між партнерами, їх культурні, комунікаційні зв’язки. Вплив світової громадськості на процеси, що відбуваються у світі, постійно збільшується, зростає й гуманістичний характер світової політики. Тому роль народної дипломатії відіграє у цьому плані чи не найважливішу роль», — резюмував Анатолій Кінах.

 

Читайте также по теме