ГолосUA
12:03 22/10/2010

Для зменшення кількості абортів держава повинна збільшити фінансування на народження дитини

 

Для зменшення кількості абортів в Україні, влада повинна переглянути політику дотації при народженні дитини.

 

Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Віктор Корж на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Це проблема не стільки медична, скільки соціальна. Коли країна переживає кризу, зрозуміло, що у жінок немає впевненості в майбутньому і вони йдуть на такий крок. Невміла державна політика привела до зниження народжуваності та збільшення кількості абортів”, — зазначив депутат.

 

За його словами, для того, щоб зменшити кількість абортів в Україні, слід проводити активну державну політику у наданні допомоги при народженні дитини. “Треба збільшити кошти на народження дитини: від 50 до 100 тис. грн., на дотації на утримування дитини віком до 18 років. Це, безумовно, сприятиме вирішенню проблеми”, — зазначив він.

 

При цьому В. Корж повідомив, що останніми роками політика держави з підтримки матерів покращилася, що призвело до збільшення народжуваності: ще у 2000 році на 1 000 населення народжуваність становила 7,8%, а вже у 2010 становила 11,1% новонароджених на 1 000 населення. “Сьогодні динаміка є, але подолати негативну тенденцію співвідношення народжуваності і смертності, на жаль, ще не вдалося”, — сказав член парламентського комітету з питань здоров'я.

 

О. Проценко

Читайте также по теме