ГолосUA
08:30 13/11/2008

Дніпропетровські журналісти погрожують голодуванням

У Дніпропетровську журналісти «Дніпропетровської міської студії телебачення» можуть розпочати безстрокове голодування. Вони протестують проти спроб політичних сил взяти студію під свій контроль. Про це повідомила «Німецька хвиля».

За словами керівника відділу інформації телеканалу Юлії Вітвицької, за вплив на телевізійну студію борються дві політичні сили – БЮТ та Партія регіонів. «Якщо їм це вдасться, то в регіоні, фактично, не залишиться жодного незалежного від впливу фінансово-промислових груп та політичних сил каналу», — стверджує Юлія Вітвицька.

Вона запевнила, що телекомпанія створювалася 18 років тому як муніципальне телебачення для висвітлення усіх сторін життя мегаполісу. Нині, за її даними, аудиторія сягає півтора мільйона глядачів.

Водночас при муніципальній телекомпанії був створений комерційний підрозділ, який згодом став акціонерним товариством. Саме його, за словами Юлії Вітвицької, тепер і використовують політики задля впливу на телеканал. Акції ЗАТ нібито таємно перепродані іншим власникам – представникам політичних партій. «Вони воліють змінити керівництво та спрямованість каналу», — вважає Ю.Вітвицька.

Напередодні ситуацію із муніципальним ЗМІ намагалися обговорити на позачерговій сесії міські депутати. Проте жодних рішень ухвалено не було.

 

Читайте также по теме