До Дня Києва у столиці буде відкрито 20 амбулаторій сімейної медицини – Попов

До Дня міста Києва у столиці запрацює 20 амбулаторій практики сімейної медицини.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов, передав кореспондент ГолосUA.

«Ставлю абсолютно чітку задачу: день міста у нас – це кінець травня, тож 20 амбулаторій — по 2 на кожен район — ми обов’язково повинні відкрити, підготувати туди певний персонал. До Дня Незалежності ще 20 амбулаторій маємо відкрити. У нас ювілей, 20 років незалежності, от давайте 40 амбулаторій подаруємо киянам», — заявив О. Попов.

За його словами, загалом ж до кінця року в КМДА планують відкрити близько 100 подібних амбулаторій практики сімейної медицини, тим паче фінансування у бюджеті міста передбачено аж на 100 мільйонів гривень.

О. Попов зауважив, що одна амбулаторія зможе обслуговувати до 2 тис. киян. Першочерговою метою діяльності амбулаторії, як пояснив чиновник, є попередження захворюваності населення та його лікування. Така система, констатував О. Попов, продемонстрував свою дієвість у багатьох країнах Європейського союзу і тепер буде запроваджуватись у Києві.

Чиновник також обговорив із фахівцями візуальний вид цих амбулаторій – це будуть невеликі двоповерхові споруди, де на першому поверсі буде розташована сама амбулаторія, а на другому місце проживання лікаря.

«Стимуляція для роботи лікаря дуже висока: по-перше чим здоровіше населення, тим більша в нього буде заробітна плата, а по-друге – це його житло, а ви знаєте, скільки нині коштує житло», — сказав він.

Читайте также по теме