ГолосUA
13:47 13/04/2010

До кінця тижня ЄДАПС забезпечить потреби українців у закордонних паспортах

До кінця тижня ЄДАПС повністю забезпечить потреби українців у закордонних паспортах.

Про це заступник генерального директору консорціуму Олександр Драніков заявив на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“На одній з нещодавніх прес-конференцій представник МВС Костянтин Стогній наголосив, що заявки на отримання закордонних паспортів подали 170 тисяч громадян, наступного дня ця цифра збільшилась до 180 тисяч. Ми з 9 квітня, з моменту нашого другого запуску, виготовили фактично третину — 50 087 закордонних паспортів. Тобто, якщо говорити про динаміку виготовлення, то всю цю чергу ми стовідсотково ліквідуємо до кінця тижня”, — запевнив він.

Водночас посадовець наголосив, що безпосередньо ЄДАПС не займається постачанням закордонних паспортів на місця. “Ми працюємо виключно з центральним органом виконавчої влади. Конкретно — з Міністерством внутрішніх справ. Існує порядок, за яким ми відвантажуємо партії спеціальній службі МВС, і вони у плановому порядку її розвозять. Який в них там плановий порядок, які маршрути, я, чесно кажучи, не знаю. Це вже питання до них”, — зазначив Драніков.

Він запевнив, що для забезпечення населення країни паспортами консорціум працюватиме в цілодобовому режимі.

ЄДАПС відновив виробництво закордонних паспортів після того, як МВС підписало і передало новий генеральний контракт з консорціумом, а Кабінет міністрів своєю постановою відновив дію старого зразку бланку закордонного паспорту.

Нагадаємо, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко 2 березня цього року прийняла рішення змінити зразок паспорту, в результаті чого зібралася велика черга людей, а ЄДАПС припинив роботу, оскільки з ним не розрахувалися за виготовлення попередніх бланків.

А. Береза

 

Читайте также по теме