ГолосUA
15:30 09/08/2010

До місцевих виборів Партія регіонів не піде на підвищення пенсійного віку, – НУ-НС

До початку місцевих виборів Партія регіонів не піде на підвищення пенсійного віку, оскільки це зашкодить їхньому результату.

Про це сказав депутат від фракції “Наша Україна-Народна Самооборона” Павло Мовчан в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

Зокрема, коментуючи інформацію про те, що влада не піде на вимоги Міжнародного валютного фонду щодо підвищення пенсійного віку, депутат наголосив це “цілком реально, зважаючи на відсутність відповідних кроків”.

“Для такого кроку треба суттєво реформувати пенсійну систему, тобто паралельно здійснити низку заходів, які зроблять маловідчутним такий важкий для України крок…. але ми не бачимо не те, що обіцяних, а взагалі будь-яких реформаторських кроків”, — сказав він.

“Ми повинні враховувати урок, який продемонструвала Греція та інші держави, коли пішли на підвищення пенсійного віку. Зрозуміло, що рекомендація МВФ – провокативна. Реакція населення буде неоднозначною і не сприятиме на користь Партії регіонів. Саме тому, на моє переконання, влада, відтягуватиме рішення про підвищення пенсійного віку, принаймні до місцевих виборів”, — додав політик.

Водночас відповідаючи на запитання журналіста, якою може бути реакція Міжнародного валютного фонду на невиконання їхньої вимоги, Павло Мовчан спрогнозував, що “нічим особливим для України це не загрожує”.

“МВФ не розірве з нами співпрацю, бо він сам зацікавлений в тому, щоб кредити брали ….на цьому побудована вся його політика”. — підсумував він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме