ГолосUA
13:43 15/12/2010

До наступного Нового року Янукович хоче збудувати в Україні “Маєток Святого Миколая”

 

За дорученням Президента України у Держбюджеті-2011 будуть передбачені видатки на проектно-кошторисну документацію будівництва на Прикарпатті туристично-мистецького комплексу “Маєток Святого Миколая”.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби уряду.

 

Так, у дорученні Президента України щодо забезпечення проведення до дня Св. Миколая (19 грудня) Всеукраїнської акції “З відкритим серцем до кожної дитини” йдеться про забезпечення інформування громадськості щодо функціонування туристично-мистецького комплексу “Маєток Святого Миколая” на Прикарпатті – в Національному природному парку “Гуцульщина” та заходів, які проводяться на його території.

 

Глава держави доручив Прем’єр-міністру України Миколі Азарову “передбачити під час доопрацювання проекту Закону “Про Державний бюджет України на 2011 рік” видатки на розроблення проектно-кошторисної документації будівництва в установленому порядку туристично-мистецького комплексу “Маєток Святого Миколая” Національного природного парку “Гуцульщина”. Термін виконання доручення – до 25 грудня поточного року.

 

Довідка. Проект “Туристично-мистецький комплекс “Маєток Святого Миколая” розроблено Національним природним парком “Гуцульщина” у 2002 році. Постановою Кабінету Міністрів України № 768 2007 року затверджено Державну програму збереження, відродження і розвитку народних художніх промислів на період до 2010 року, якою передбачено створення туристично-мистецького комплексу “Маєток Святого Миколая” на території Національного природного парку “Гуцульщина”.

Центральна садиба майбутнього туристично-мистецького комплексу успішно функціонує в с. Пістинь на Косівщині. В ній є робочий кабінет Святого Миколая, кімната відпочинку, музей новорічно-різдвяної іграшки, кімната для проведення майстер-класу. Довкола садиби – казкові будиночки, 12 чарівних стільців, сцена, різні атракціони для малечі.

 

На поштову адресу Святого Миколая лише в поточному році надійшло більше півтисячі листів з різних куточків України.

 

Національний природний парк “Гуцульщина” створений Указом Президента України 14 травня 2002 року “з метою збереження, відтворення та раціонального використання типових і унікальних природних комплексів Покутських Карпат, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення”.

 

 

 

Читайте также по теме