ГолосUA
16:22 15/10/2010

До України екстрадовано трьох обвинувачених у викраденні картини Караваджо «Поцілунок Іуди»

 

З Німеччини до України екстрадовано трьох осіб, які обвинувачуються у викраденні картини Караваджо «Поцілунок Іуди».

Про це повідомила прес-секретар Міністра внутрішніх справ України Ірина Шинкаренко.

“Обвинувачених троє. Вони – громадяни України, віком 28-35 років, постійного місця роботи не мають… Трьох обвинувачених згідно з рішенням суду вже заарештовано”, — розповіла прес-секретар.

Нагадаємо, що картину Караваджо «Поцілунок Іуди» або «Взяття Христа під варту» викрали з Одеського музею Західного та Східного мистецтва у серпні 2008 року. У місті Берлін 25 червня цього року працівники карного розшуку МВС України спільно з німецькими колегами затримали членів транснаціональної групи, а викрадену картину вилучили у злочинців та врятували від можливого знищення.

Картина італійського художника Мікеланджело Мерізі да Караваджо «Поцілунок Іуди» зберігалася в Одеському музеї з 1920 року. Це єдина робота італійського митця, яка була в Україні. Вартість шедевру оцінюють у мільйони доларів. Наразі ж картина потребує реставрації, адже під час викрадення полотна злодії вирізали його з рами і склали, що призвело до значних пошкоджень.

У кінці серпня цього року картину Караваджо «Поцілунок Іуди» повернуто в Україну з Німеччини та передано Міністром внутрішніх справ України Анатолієм Могильовим до Головного слідчого управління як речовий доказ.

На початку вересня картину передано на зберігання до Національного науково-дослідного реставраційного центру України. Саме у цьому центрі будуть проводитися всі експертизи картини.

Читайте также по теме