ГолосUA
14:45 28/09/2010

До Євро-2012 машини таксі зроблять однакового кольору — Голубченко

До Чемпіонату світу з футболу Євро-2012 в Україні машини таксі зроблять однакового кольору.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, передав кореспондент ГолосUA.

“Усі машини однакового кольору в Україні не будуть. Кожне місто визначить свій колір”, — пояснив він.

За словами чиновника, наразі розробляється документ про правила, яких мають дотримуватися таксисти. А. Голубченко зазначив, що повний їх перелік ще не розроблений і цим займається КМДА разом із Мінтрансом. Серед правил, які вже попередньо узгоджені: обов’язкове встановлення в машині таксометру, усі машини мають бути однакового кольору, а також приймати кредитні картки.

Окрім того, як розповів посадовець, наразі розробляються критерії ліцензування діяльності таксистів. “Таким чином, вболівальники розумітимуть, що то стоять машини таксі, бо вони дуже бояться “грачів”. Ви поїдьте в “Бориспіль” і подивіться, що там робиться. Зрозуміти, де таксі, а де – ні – неможливо”, — додав він.

А. Голубченко також заявив, що до Євро-2012 в Україні не буде комунальних таксі. “Я не можу висловлюватися остаточно, бо може бути більш високе рішення, ніж моє. Але я вважаю, що комунального таксі у нас не буде”, — заявив чиновник.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме