До ювілею Івана Миколайчука в Україну повернуться усі його фільми

 

До ювілею відомого українського актора, режисера і сценариста Івана Миколайчука, який відзначатиметься за півроку, в Україну повернуться усі фільми — в яких він зіграв і які поставив, як режисер.

Про це повідомив заступник міністра культури і туризму України Тимофій Кохан на прес-конференції.

За його словами, в Україні майже нічого не залишилося з творчого доробку видатного українського кіномитця, але вже є домовленість між Міністерством культури і туризму України і Державного фонду кінофільмів Російської Федерації про передачу копій усіх фільмів І. Миколайчука в Україну. „Я маю уповноваження від імені міністра офіційно заявити, що усі ці копії будуть оцифровані і поширені всіма державними культурно-мистецькими установами, бібліотеками, навчальними закладами, тощо…”- повідомив заступник міністра. 

Для мене це принципово, адже я особисто був знайомий із Миколайчуком, — зазначив він, пригадавши, що актор знімався в кіно, яке ставив його дід –відомий кінорежисер, — Щоправда, я тоді був ще зовсім малим, але пам’ятаю, як Іван гойдав мене на коліні” — згадав Тимофій Кохан.

Він також повідомив про те, що до ювілею І. Миколайчука вийде спеціальний альбом із фотографіями, віршами і спогадами про артиста. А також заплановано ретроспективний показ його фільмів у кінотеатрах та в телеефірі.

Читайте также по теме