ГолосUA
06:39 04/12/2009

ДПА хоче змінити порядок сплати податку на прибуток

Державна податкова адміністрація України виступає за швидку зміну порядку сплати податку на прибуток, зокрема, перехід на щомісячні платежі замість щоквартальних. Про це повідомив журналістам перший заступник ДПА України Сергій Лекарь. «У цьому зацікавлені не стільки ми, скільки суспільство, якому необхідні постійні надходження до бюджету. Розбиття платежів по місяцях понизить податкове навантаження підприємств», — відзначив представник ДПА.

За його словами, у разі ухвалення законопроекту буде спрощена звітність по цьому податку, скорочено оформлення звітних процедур, а сам процес сплати податку буде обговорений з підприємцями.

У законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», пропонується внести зміни в закон України «Про оподаткування прибутку підприємств».

Впродовж звітного року платники податків, за винятком нерезидентів і виробників сільськогосподарської продукції, платять до бюджету щомісячно податок на прибуток, визначений як 1/12 суми нарахованого податку на прибуток за попередній календарний рік, проіндексований на індекс інфляції попереднього календарного року», — сказано в оприлюдненому на сайті відомства документі.

Законопроектом пропонується визначити, що податок на прибуток платиться до бюджету до 20 числа кожного календарного місяця, а платники податків в терміни, визначені законом.

За матеріалами "РБК-Україна"  

Читайте также по теме