ГолосUA
13:59 17/03/2009

Дрібні АЗС готові продаватись

Сьогодні практично будь-яка дрібна мережа АЗС готова продатися більшим гравцям ринку нафтопродуктів України через відсутність можливості виконувати свої фінансові зобов`язання.

Про це сьогодні повідомив директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн під час прес-конференції у Києві.

За його словами, сьогодні дрібні мережі АЗС не мають іншого виходу, окрім як продаватися крупним мережам завдяки великому падінню попиту на паливо в країні. «Умовно кажучи, одній АЗС необхідно продавати 4 куб.м. палива в добу, щоб окупити свої витрати. Раніше АЗС продавали по 6-8 куб.м., відповідно, з продажу тих, що залишилися 2-4 куб.м. палива, станція мала прибуток, за рахунок якого бралися кредити на розвиток. Сьогодні ж показник добових продажів не перевищує 4 куб.м. палива: прибутку немає – борги повернути ти не можеш», — констатував фахівець

Як повідомив Сергій Куюн, найменше падіння продажів бензину і дизпалива спостерігається в Києві, бо активність населення досить висока. „При цьому завдяки падінню промислового виробництва в східних регіонах України спостерігається найбільше падіння продажів палива. Також досить суттєво постраждали і західні регіони України, які жили за рахунок транзитної діяльності”, – резюмував експерт.

 

Читайте также по теме