ГолосUA
10:39 23/11/2009

Дубина: нової «газової війни» не буде

Завтра під час переговорів у Москві керівництво НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» планують підписати документи, що підтверджують відмову російської сторони застосовувати штрафні санкції за недобір Україною газу в 2009 році, заявив голова правління «Нафтогазу» Олег Дубина.

Як сказав він журналістам, має бути підписано документи про фактичний обсяг газу, який Україна спожила в 2009 році, і заявку на наступний рік.

За його словами, підписання цього документа є фактично документальним підтвердженням відмови російської сторони застосовувати штрафні санкції.

Олег Дубина також виключив повторення газового конфлікту з російським газовим монополістом навколо поставок і транзиту газу в січні 2010 року.

«Цього року ми будемо зустрічати Новий рік у себе вдома. Ми на сьогоднішній день маємо позитивні відносини з російською стороною, ми маємо повні розрахунки й ми знаємо, яким чином ми будемо жити в наступному році», – сказав він.

При цьому Дубина наголосив, що на сьогоднішній день у підземних сховищах перебуває понад 25 мільярдів кубометрів газу, що належать «Нафтогазові».

Крім того, він закликав політиків не спекулювати на темі приватизації української газотранспортної системи.

«Ніхто ніколи не буде управляти нашою газотранспортною системою, крім «Нафтогазу» за дорученням уряду», – наголосив керівник української нафтогазової компанії.

За матеріалами: "Радіо "Свобода" />  

Читайте также по теме