Економічна криза в Україні почалася у 80-х роках – науковець

 

Економічна криза в Україні триває з початку 80-х років минулого сторіччя.

Про це повідомила директор Інституту демографії та соціальних досліджень ім.. М.В.Птухи НАН України Елла Лібанова під час міжнародної наукової конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Економічна криза в Україні, і я абсолютно в цьому переконана, триває з початку 80-х років минулого сторіччя. Якби не було економічної кризи 80-х, не з’явилася б «перестройка» Горбачова. Якби ця «перестройка» була успішною, не зруйнувався б Радянський Союз. Потім розпочалася трансформаційна криза, про яку ми всі знаємо. До 2000 року відбувалося падіння, з 2000 – невеликий підйом, а з 2005 року макроекономісти почали говорити про те, що відбувається макронавантаження, яке неминуче спровокує наступне економічне падіння, ми його отримали наприкінці 2008 року», — сказала науковець.

При цьому Е. Лібанова зазначила, що у 2009 року рівень ВВП в Україні становив 63% рівня ВВП, який фіксувався у 1990 році. «А ВВП – це основний індикатор економічної ситуації та розвитку в країні. А сьогодні ми маємо аж 63% від 1990 року», — зазначила директор Інституту демографії та соціальних досліджень.

Читайте также по теме