Економічного дива в Україні не сталося – Катеринчук

Податковий Кодекс України поки що не дає бажаних результатів, які б змогли призвести до покращення економічної ситуації в країні.

Таку думку озвучив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Микола Катеринчук, коментуючи Прийняття нового Податкового Кодексу України під час Круглого столу, передав кореспондент ГолосUA.

Економічного дива в Україні не сталося й не станеться найближчим часом, тому що новий Податковий кодекс потребує ретельного доопрацювання”. На думку депутата, щоб досягти певних економічних результатів потрібно “або переписати Податковий Кодекс чи не на всі 70%, або, принаймні, суттєво удосконалювали його майже по усіх розділах”.

Серед найбільш дискусійних питань М. Катеринчук виділив наступні пункти: податок на прибуток, транспортне ціноутворення, застосування фінансових санкцій і штрафів за податкові порушення, податки для “спрощенців” і автоматичне відшкодування ПДВ, яке обіцяють запровадити вже з березня.

Автоматичне відшкодування ПДВ на сьогодні є найголовнішим питанням на порядку денному для усіх вітчизняних підприємців”, — зазначив заступник голови Комітету ВРУ з питань податкової і митної політики, підкресливши, що термін “автоматично” передбачає зручне управління.

Водночас нардеп від НУ-НС зауважив, що “теоретично автоматичне відшкодування ПДВ на додану вартість — безумовний плюс, але як це буде працювати — поки говорити зарано”.

Читайте также по теме