ГолосUA
11:11 06/07/2009

Експерти бачать можливість для подешевшання бензину вже у липні

Зниження паливних котирувань у Європі протягом другої половини червня і у перші дні липня можуть стабілізувати ситуацію на паливному ринку України, а у випадку розвитку даної позитивної динаміки, закласти зниження цін вже у липні. По це агентству Ліга висловив експерт Сергій Куюн. Разом з тим, на його думку, існують передумови для подорожчання вартості дизельного палива. />  

Аналітик зазначив, що з 16 червня по 2 липня ціна на високооктановий бензин А-95 на північному заході Європи знизилась з $746 до $625/т (16,2%), котирування дизельного пального втратила 8,1% (-$49/т). За цей же період російська нафта Юралс у Середземномор’ї подешевшала на $5,8/барр., з $70,3 до $66,2/барр.
 

«Це хороший сигнал для українського ринку, який поки перебуває під впливом цінових рекордів, зафіксованих у Європі в середині липня», – прокоментував Куюн. На його думку, таке зниження вартості бензинів здатне, як мінімум, викликати стабілізуючий ефект, а у випадку фіксування на даних позначках або подальшого зниження, призвести до адекватного зниження роздрібних цін в Україні.

 

Читайте также по теме