Мария Мамаева
12:30 10/02/2011

Експерти назвали представника України при ЄС кращим українським послом

Експерти назвали представника України при Європейському Союзі Костянтина Єлесеєва кращим українським послом за кордоном.

Про це повідомила директор Інституту світової політики (ІСП) Альона Гетьманчук на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Костянтин Єлесеєв — це посол, який непомітно для багатьох перейшов межу від перспективного дипломата до одного з найсерйозніших важковаговиків українського дипломатичного корпусу. А те, що він останніми роками опікується саме євроінтеграційними питаннями, явно додає йому уваги”, — наголосила А. Гетьманчук.

Крім того, як повідомила директор ІСП, до рейтингу увійшли: посол в Бельгії і глава Місії України при НАТО Ігор Долгов (2 місце), посол України в США Олександр Моцик (3 місце), посол у Великобританії Володимир Хандогій (4), посол у Німеччині Наталя Зарудна (5), посол в РФ Володимир Єльченко (6), посол у Фінляндії Андрій Дещиця (7), посол у Білорусі Роман Безсмертний (8), у КНР Юрій Костенко (9), у Японії — Микола Кулінич (10).

Довідка. ТОП-10 українських послів за кордоном було визначено на основі експертного опитування проведеного Інститутом світової політики. Загалом було опитано 30 експертів в галузі міжнародної політики.

Читайте также по теме