ГолосUA
13:28 17/04/2009

Електроенергія подорожчає з травня, газ — з червня

Очікуване підвищення тарифів на електроенергію і природній газ торкнеться тільки багатих громадян, які споживають енергоресурси в об’ємі вище середнього.

Про це заявив голова Національної комісії з питань регулювання електроенергетики Валерій Кальченко, пише видання «Фокус».

З 1 травня 2009 року запропоновано у 3,5 рази підвищити ціни на електроенергію для тих, хто споживає більше 600 кВт/год в місяць. Це рішення не стосуватиметься багатодітних сімей, жителів з електроплитами. А також тих, хто використовує електроенергію для опалення житла і нагріву води за умови наявності лічильників диференційованого обліку.  

«Підвищення ціни на електроенергію торкнеться досить заможних людей, які використовують електричну енергію в об’ємах більше 600 кВт/год в місяць. Таких споживачів — близько 1%. Для них ціна на електроенергію буде підвищена до економічно обгрунтованого рівня. Це підвищення не торкнеться не тільки незахищених верств населення, але і середнього класу», — заявив голова НКРЕ.

Крім того, за інформацією прес-служби Кабінету міністрів з 1 червня 2009 року на 5% зросте ціна на природній газ для населення, якщо об’єм споживання складе 2,5-6 тис. каб. м в рік. Ті, хто споживає більше 6 тис. куб. м, платитимуть на 10% більше. /> «Це стосується близько 1,5% споживачів. Це також заможні люди, які можуть собі дозволити не економити на споживанні газу», — уточнив В.Кальченко, уточнивши, що ця норма не стосується багатодітних сімей.  

 

Читайте также по теме