ГолосUA
16:55 23/06/2010

Фахівці прогнозують збільшення ринку твердого палива до кінця року у півтора рази

За оцінками фахівців альтернативної енергетики, обсяг ринку твердого палива може збільшитися на 150-200 тисяч тонн до кінця року.

Про це повідомив голова Української асоціації виробництва альтернативного твердого палива Іван Надєїн на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, у 2009 році об’єм ринку твердого палива складав близько 300 тис. т, а за підсумками 2010 року він може скласти 450-500 тис. т, що, на думку експерта, є дуже суттєвим зростанням, порівняно навіть із країнами Європи. Підвищення попиту на альтернативну енергетику експерт пов’язує із його зростаючою популярністю та економічною доцільністю, оскільки розвиток альтернативної енергетики, зокрема, може “пом’якшити” зростання цін на житлово-комунальні послуги.

“У 2010 році розвиток альтернативного палива має вийти на показники в півмільйона тонн. Плануємо в цьому році, виходячи із тих запитів, що є і в нас в Асоціації, і за тією інформацією, що ми маємо — це порядку 50 заводів (які залучають альтернативні тверді види палива — ред.), що перебувають на стадії виробництва різної потужності”, — зазначив Надєїн.

За словами експерта, не зважаючи на те, що більше 90% виробленої в Україні продукції експортується, все більше вітчизняних приватних підприємств встановлюють котли на твердому паливі, особливо ті, в яких є своя сировинна база. Крім того, на його думку, економічно доцільно встановлювати котли для твердих видів палива у великих приватних будинках.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме