ГолосUA
09:22 09/09/2010

ФДМУ правий: якщо «Луганськтепловоз» купили, то мають і заплатити, — економіст (Додано ГОЛОС)

Позиція Фонду держмайна обґрунтована — російська компанія “Брянський машинобудівний завод” має заплатити за пакет акцій української компанії «Луганськтепловоз».

Таку думку висловив економічний експерт, колишній заступник глави Національного банку України Ярослав Солтис у коментарі кореспонденту ГолосUA.

“З юридичної точки зору, покупець повинен заплатити гроші, якщо він купив. Якщо він у певний строк не заплатив, то він, по суті, хотів привласнити”, — сказав він.

За словами експерта, якщо оплата не відбудеться, угоду з покупцем “Луганськтепловоза” треба розірвати і не допускати його до наступного конкурсу. /> ГОЛОС

Разом із тим Я. Солтис зауважив, що держава має ретельніше розглядати кандидатуру наступного покупця. “Треба більш уважно придивлятися до того, хто купує. Вони повинні показати гроші і банк має виступити гарантом угоди. Якщо банк дає гарантію, покупець може придбати підприємство, тим більше з іншої держави”, — підкреслив фахівець.

Нагадаємо, за угодою купівлі-продажу “Луганськтепловозу” від 29 червня 2010 року підприємство продане російській компанії “Брянський машинобудівний завод” за 410 мільйонів гривень. Гроші за приватизацію підприємства мали надійти до 31 серпня поточного року, але й досі Україна їх не отримала.

І. Носальська
 

Читайте также по теме