ГолосUA
16:10 15/03/2010

Фігура міністра освіти Табачника створить напругу навколо Міністерства — політолог

Фігура міністра освіти і науки України Дмитра Табачника створить напругу навколо Міністерства.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA повідомив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Претензії до Табачника — передовсім політичні та ідеологічні. Його конфліктна фігура створює напругу навколо Міністерства. Якщо Табачник сам спробує діяти більш гнучко, не занадто ідеологізувати діяльність цього Міністерства, одного з найбільш важливих у сфері гуманітарної політики, тоді є шанс, що його діяльність буде більш-менш ефективною, оскільки він вміє працювати як міністр. Але якщо будуть ідеологічні пріоритети, скасування тих реформ, що були за останні роки, я вважаю, будуть серйозні претензії, ну і відповідно, діяльність Міністерства буде знижена», — пояснив він.

При цьому політолог радить звернути увагу на діяльність віце-прем’єра з гуманітарної політики Володимира Семиноженка та Дмитра Табачника.

“Якщо вони будуть більш-менш командно діяти — буде ефективність, якщо будуть між ними конфлікти, непорозуміння — відповідно ефективність роботи буде знижуватись”, — зауважив він.

Нагадаємо, 11 березня Верховна Рада затвердила склад нового Кабінету Міністрів.

За відповідне рішення проголосували 240 народних депутатів.

О.Оснач

 

Читайте также по теме