Фракція «Реформи заради майбутнього» піде у більшість, якщо Партія регіонів вибачиться — Чорновіл

Парламентська фракція «Реформи заради майбутнього» вступить у більшість, якщо Партія регіонів виконає дві основні вимоги новоствореної політсили.

Про це заявив член новоствореної фракції позапартійний Тарас Чорновіл на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Перед тим, як ми вступимо в більшість має відбутися дві речі. По-перше, ми хочемо, публічно дістати пояснення, чому такі жорсткі і в чомусь брутальні випади пішли проти нашої фракції з боку представників Партії регіонів, чому почався певний тиск на наших людей через те, що ми створили окрему фракцію», — сказав він і додав: «По-друге, ми хочемо все ж таки визначити своє місце при підписанні договору. Договір про створення коаліції, який був підписаний попередній, нас загалом влаштовує. Але місце в більшості визначається цілою низкою факторів, певних зобов’язань».

Т. Чорновіл пояснив, що нова політсила погодиться підтримати кадрову політику парламентської більшості, якщо більшість візьме певні зобов’язання щодо кадрової політики стосовно членів фракції «Реформи заради майбутнього».

«Ми поки не наполягаємо на жодній посаді в парламенті. Ми не ставимо питання про жодного голову комітету, хоча логічно ми на це маємо право. Але якщо від нас хочуть, щоб ми підтримували кадрові рішення, то повинні піти нам на певні поступки», — зазначив народний депутат.

Т. Чорновіл також наголосив, що його депутатська група голосуватиме тільки за «найкращі» законопроекти більшості.

«Питання обов’язкового голосування поширюються тільки на найкраще опрацьовані в більшості законопроекти. Ми не хочемо, щоб нас змушували голосувати за законопроекти, які шкодять державі, зокрема, за законопроект «Про мови в Україні»», — поясни він та додав: «Якщо ці питання будуть вирішені, а я думаю, що вони будуть вирішені, то ймовірність вступу до більшості дуже висока. Але це питання на фракції поки не обговорювалося».

Нагадаємо, 16 лютого у парламенті було оголошено про офіційне утворення нової фракції «Реформи заради майбутнього», до якої увійшли 20 народних депутатів. Серед членів новоутворення — позапартійний Тарас Чорновіл та Іван Плющ.

Читайте также по теме