Мария Мамаева
09:10 08/10/2010

Генпрокуратура має повернутися до справи Лазаренка-Тимошенко — Голуб

Генеральна прокуратура України повинна повторно розглянути справу Лазаренка-Тимошенко щодо звинувачення у викраденні 280 млн. доларів та домогтися їх повернення в Україну.

Про це заявив народний депутат від Комуністичної партії України Олександр Голуб на прес-конференції у столиці, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, справа Лазаренка-Тимошенко не втратила актуальності, оскільки в роботі Генпрокуратури є два дуже суперечливих моменти. За його словами, одним із них є те, що у 2005 році генпрокурор Святослав Піскун закрив справу по відношенню до Ю. Тимошенко, хоча спільними діями Генпрокуратури України та ФБР (США) було доведено, що П. Лазаренко та Ю. Тимошенко відмили 280 млн. дол. бюджетних коштів.

Крім того, зазначив депутат, другим суперечливим моментом стало те, що у 2008 році слідчий Генпрокуратури М. Якубовський вирішив, що 86 млн. дол., які Ю. Тимошенко надала П. Лазаренку, були надані не хабарем, а комерційною операцією. “Було б логічно, щоб Генпрокуратура повернулася до цих справ. Я думаю, що в цьому зацікавлені не тільки представники більшості у парламенті, але й представники опозиції, оскільки і для них гасло боротьби з корупцією є одним з провідних”, — зазначив О. Голуб.

Нагадаємо, що наразі у Федеральному суді США триває судовий процес з приводу конфіскації у П. Лазаренка арештованих на його банківських рахунках близько 280 млн. дол. В цьому процесі Департамент юстиції США називає Ю. Тимошенко співучасником відмивання коштів, яка перерахувала на його рахунки понад 160 млн. дол. 

 

Читайте также по теме