ГолосUA
15:13 16/12/2010

Генпрокуратура не бачить порушення в діях щодо знімальної групи «5 каналу» — Томенко

 

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко отримав відповідь на своє звернення до Генерального прокурора України стосовно інциденту, що стався зі знімальною групою «5 каналу» та співробітниками Управління державної охорони.
 

У своєму зверненні Заступник Голови Верховної Ради попросив Генерального прокурора вжити всіх необхідних заходів прокурорського реагування та розглянути питання про відкриття кримінальної справи за умисне перешкоджання професійній діяльності журналіста відповідно до частини першої статті 171 Кримінального кодексу України.
 

Водночас, у відповіді, яку надала Генеральна прокуратура, зазначається, що «військовослужбовці Управління державної охорони України діяли відповідно до вимог Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб» і своїх службових обов'язків». Окрім того, ГПУ повідомила, що, за результатами перевірки щодо вказаних осіб Головним управлінням військових прокуратур винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину.
 

Нагадаємо,  27 листопада цього року під час відвідання Прем´єр-міністром України наметового містечка на Майдані Незалежності співробітники Управління державної охорони із застосуванням сили перешкодили журналісту «5 каналу» Азаду Сафарову та оператору Олені Сорокіній пройти до намету, де Прем´єр-міністр спілкувався із представниками підприємців. Охоронці проігнорували прохання А.Сафарова назватися і показати посвідчення, а коли Прем'єр-міністр виходив із намету, журналіста й оператора грубо відштовхнули від намету, через що було зламано об'єктив знімальної камери.

Читайте также по теме