ГолосUA
16:55 07/04/2009

Генпрокуратура порушила ще одну справу проти екс-судді Зварича

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти колишнього голови Львівського апеляційного суду Ігоря Зварича за свідомо помилкові повідомлення про скоєння злочину. />  

Про це в інтерв’ю газеті «Високий Замок» (Львів) повідомив керівник слідчої групи Генпрокуратури Володимир Жербицький.
 

Кримінальна справа порушена за частиною 2 статті 383 Кримінального кодексу (свідомо помилкові повідомлення суду, прокуророві, слідчому або органу дізнання про здійснення злочину, сполучені із звинуваченням особи в тяжкому або особливо тяжкому злочині).
 

Справа порушена після того, як слідство перевірило свідчення Зварича про те, що він не ховався від слідства, а 12 грудня 2008 року був викрадений з лікарні невідомими. Зварич заявляв, що вони утримували його до 8 березня 2009 року, вимагаючи викуп 3 млн. гривень. «Ці свідчення не підтвердилися, тому проти Зварича порушена чергова кримінальна справа», — сказав Жербицький.
 

Частина 2 статті 383 Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від двох до п’яти років.
Нагадаємо, 9 березня Служба безпеки України у Львові затримала Зварича, 10 березня Печерський районний суд Києва вибрав для Зварича запобіжним заходом утримування під вартою строком на 2 місяці, а вже 23 березня був переведений з київського слідчого ізолятора — до Львова.
 

В грудні 2008 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Зварича за підозрою в отриманні 100 тис. доларів хабара за ухвалення судом незаконного рішення.

 

Читайте также по теме