ГолосUA
10:38 13/10/2010

Генпрокуратура відкликала позов до «АрселорМіттал»

 

Генеральна прокуратура України відкликала позов для перевірки додаткової угоди щодо виконання інвестиційних зобов'язань компанією "АрселорМіттал Дуізбург ГмбХ" у соціальній сфері.

 

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

 

Фонд державного майна України та компанія "АрселорМіттал Дуізбург ГмбХ" 14 травня 2009 уклали договір, яким внесли зміни до договору щодо купівлі-продажу пакету акцій відкритого акціонерного товариства "КГМК "Криворіжсталь".

/> Сторони домовились, що до 2011 року включно призупиняється виконання інвестиційних зобов'язань покупця у соціальній сфері, та подовжили терміни виконання зобов'язань на строк фінансово-економічної кризи, а деяких і на більш тривалий строк (щодо інвестиційних зобов'язань в економічній, інноваційно-інвестиційній та соціальній діяльності компанії "Криворіжсталь").


Перевірка ГПУ встановила, що зазначена додаткова угода не відповідає вимогам законодавства, оскільки вона укладена без погодження з Кабінетом Міністрів України, профспілковий комітет компанії "АрселорМіттал Кривий Ріг" не був залучений до участі у розробленні додаткової угоди та не надавав згоди на її укладення;

При цьому ГПУ переконана, що додаткова угода фактично спрямована на приховування невиконання покупцем зобов'язань, яке мало місце ще до підписання додаткової угоди, зокрема щодо будівництва житла для працівників комбінату. З 300 квартир, які передбачалось збувати у 2007–2008 роках, фактично збудовано лише 144; у 2009–2010 роках також із запланованих 300 квартир не збудовано жодної.


Зважаючи на це, Генеральна прокуратура України пред'явила до господарського суду м. Києва позов про визнання цієї угоди недійсною.


У ході розгляду справи компанія "АрселорМіттал Дуізбург ГмбХ" надала докази щодо виконання взятих при приватизації компанії "КГМК "Криворіжсталь" зобов'язань та запевнила, що в подальшому буде виконувати інвестиційні зобов'язання, передбачені договором купівлі-продажу акцій комбінату, у тому числі у соціальній сфері.


Зважаючи на це, Генеральна прокуратура України відкликала позов для перевірки вказаних обставин.
 

Читайте также по теме