ГолосUA
13:47 13/12/2010

Генпрокуратура встановила розкрадання військового майна у особливо великих розмірах

 

Генеральна прокуратура України виявила факти розкрадання державного майна військових містечок в особливо великих розмірах, недбалого ставлення службових осіб до служби, що спричинило тяжкі наслідки.

 

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

/> Встановлено, що під час виконання договорів пайової участі у будівництві житла для військовослужбовців на території військових містечок у місті Харкові, укладених Міністерством оборони України з чотирма товариствами з обмеженою відповідальністю, службові особи вказаних товариств протиправно заволоділи нерухомим військовим майном зазначених містечок.


Так, на виконання вказаних договорів у 2007 році службові особи зазначених товариств підписали акти передачі до Міністерства оборони 23 квартир у м. Каневі Черкаської області та 59 квартир у смт Новофедорівка в АР Крим загальною вартістю 19,46 млн. грн. У той же час, будь-яких прав на вказане житло ці товариства не мали та квартири оборонному відомству не передавили.

 

Реалізуючи свій злочинний умисел, службові особи зазначених товариств наприкінці 2008 року звернулися до господарського суду Харківської області і на підставі вказаних актів передачі Міністерству оборони України квартир за рішенням судів набули право власності на 49 будівель і споруд загальною площею понад 15,6 тис кв. м залишковою вартістю близько 5,2 млн. грн., розташованих у м. Харкові на території трьох військових містечок загальною площею понад 36 га.


Вищевказаному сприяла недбалість службових осіб Міністерства оборони та Збройних Сил України, які не перевірили наявність у цих товариств прав на зазначене житло, не вжили заходів щодо оформлення права державної власності на ці квартири за оборонним відомством, підписавши акти прийому квартир, які фактично не отримувалися.


“Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України за вказаними фактами порушено дві кримінальні справи за ознаками злочинів, передбаченим ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 425 КК України. Проводиться досудове слідство”, — сказано у повідомленні відомства.

Читайте также по теме