ГолосUA
09:17 03/08/2009

Генпрокуратура заборонила адвокату вдови Гонгадзе знайомитися із матеріалами слідства

Адвокат вдови Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко має намір оскаржити в суді заборону Генеральної прокуратури на ознайомлення з процесуальними документами у справі про вбивство журналіста.

«На жаль, я не маю доступу до матеріалів справи. Я вже подала прохання — дозволити мені ознайомитися з процесуальними документами у справі, які не мають таємниці слідства. Але дістала відмову. Її я оскаржу в суді», — сказала В. Теличенко.

Адвокат Мирослави Гонгадзе також повідомила, що наполягатиме на проведенні ДНК-експертизи і низки інших досліджень. «Експертизи мають бути проведені за кордоном за участю українських фахівців», — підкреслила вона. В. Теличенко припускає, що справа колишнього начальника Головного управління кримінального розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача буде направлена до суду до президентських виборів. «У мене є така підозра. Судіть самі. Заступник генпрокурора Микола Голомша повідомляє, що експертизу проведуть за три тижні. Не встигли знайти фрагменти черепа — як про це вже говорять привселюдно. Не встигли знайти рукавички О. Пукача — як прес-служба Генпрокуратури звітує про чергове істотне досягнення в ході слідства. Все це викликає підозру, що є велике бажання до виборів президента передати справу до суду», — пояснила адвокат.

На її думку, якщо справа буде направлена до суду до президентських виборів, то з обвинувачених буде тільки О. Пукач. «Про замовників ніколи не дізнаємося. На цьому все закінчиться», — припустила В. Теличенко.

Нагадаємо, 28 липня вранці в Білоцерківському районі Київської області недалеко від села Сухоліси слідчо-оперативна група виявила «фрагменти черепа, які можуть належати Георгію Гонгадзе».

Вбивство Г. Гонгадзе було здійснене восени 2000 року. 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх працівників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України — Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича і призначив їм покарання у вигляді позбавлення свободи строком від 12 до 13 років. Ще один обвинувачений — О. Пукач — знаходився в розшуку з 2005 року. 21 липня 2009 року в селі Молочки Чуднівського району Житомирської області О.Пукач був затриманий.

За матеріалами “Известия в Украине”

 

Читайте также по теме