ГолосUA
11:12 18/07/2010

Геологи Росії та України складають спільні карти

Геологорозвідувальні та картографічні установи Росії та України затвердили перелік географічних та геологічних карт, які спільно розроблятимуть фахівці обох країн.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Федерального агентства з надрокористування (Роснадра) РФ.

Спільна робота передбачає створення атласів та зведених карт геологічного і мінерагенічного змісту для великих блоків земної кори. Роботи ведуться на основі використання сучасних геоінформаційних систем (ГІС) і будуть завершуватися підготовкою /> ГІС-пакетів, що включають інформаційні шари з геології, тектоніки, палеогеографії, геофізиці, мінерагеніі з базами і банками даних по родовищах та проявам корисних
копалин.

Зокрема, у розробці зараз проект зі складання геологічної карти дня Азовського моря масштабу 1: 200 000. Згідно із геологічним завданням, проводиться уточнення кордонів та площ розвитку транскордонних металогенічних таксонів різного рангу та оцінка вуглецевого потенціалу дна Азовського моря. Розробники карти також мають дати оцінку екологічного стану акваторії.

Також геологи України та Росії працюють над складанням Прогнозно-геохімічної карти прикордонних територій Російської Федерації, України та Республіки Білорусь масштабу 1:1 000 000; Атласу геологічних карт Північно-Східної гілки альпійського Середньоземноморського рухомого поясу масштабом 1: 1 000 000; Атласу карт «Геологічна будова та корисні копалини Кавказу, Криму та Карпат» масштабом 1 : 1 000 000, до якого також увійдуть карти екологічних та геологічних небезпек.

Д. Кляхін  

 

Читайте также по теме