ГолосUA
17:08 14/01/2011

Головний архітектор Києва отримав заступника, який організує конкурс на забудову столичної набережної

У четвер, 13 січня, заступником головного архітектора Києва Сергія Целовальника призначено Леоніда Кучурука.

 

Про це стало відомо з джерел у Київміськадміністрації.

 

Л. Кучурук буде відповідати за забудову Київської набережної новими ресторанами і розважальними комплексами. «Незабаром буде оголошено конкурс на забудову набережної з залученням українських та закордонних інвесторів», — зазначив співрозмовник.

/>Нагадаємо, влітку була розпочата компанія з відшвартовування з київської набережної ресторанів і готелів, що стояли там. Наприклад, ресторан River Palace був відшвартований від київської набережної 29 липня в район Трипільської ТЕС (селище Українка, Київська обл.).


River Palace став другим рестораном, який відшвартували з набережної. Восьмого липня з причалу зняли ресторан «Муракамі».

Пізніше така ж доля спіткала диско-клуб «Данте» і всі інші об’єкти. Кораблі були відбуксовані до рішення транспортної прокуратури. Київська транспортна прокуратура розслідує кримінальні справи, які порушили Генпрокуратура і прокуратура столиці. Справи пов’язані зі зловживаннями чиновників, які оформляли дозвільні документи власникам на дані об’єкти.
Прес-служба прокуратури тоді заявила, що набережна «є виключно берегоукріплювальною спорудою і не пристосована для відстою плавзасобів». А ресторани можуть цю споруду зруйнувати.

Новопризначений заступник головного архітектора родом з Одеси. Чим він займався раніше — невідомо.

За матеріалами: Дело

 

 

 

Читайте также по теме