ГолосUA
16:02 06/07/2010

Гриценко назвав найбільш ймовірну кандидатуру на посаду міністра оборони (ГОЛОС)

У разі звільнення Михайла Єжеля з посади міністра оборони, скоріше за все, відомство очолить Олександр Кузьмук. /> ГОЛОС

Таку думку озвучив екс-міністр оборони, депутат від “Нашої України-Народної Самооборони” Анатолій Гриценко в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

“Якщо він (Президент В. Янукович — ред.) прийме рішення про звільнення Єжеля, я думаю, що найбільш імовірна кандидатура — це колишній міністр оборони генерал Олександр Кузьмук. Я думаю, що він досить швидко зможе опанувати ситуацію, взяти її під контроль, але щоб зробити якісь суттєві зміни, підняти рівень технічної готовності і боєздатності Збройних сил — для цього потрібні ресурси, яких в бюджеті наразі немає”, — зазначив А. Гриценко.

За цих умов, на думку екс-міністра, О. Кузьмук, так само, як і будь-хто інший, “прорив” у ЗС зробити не зможе.

При цьому А. Гриценко зауважив, що не вбачає в чинному міністрі оборони людину, яка може “надихнути армію на серйозний розвиток і зміни”. “Це людина, яка не має власного стратегічного бачення і ніколи його не проявляла ні публічно, ні в роботі”, — зауважив він.

Нагадаємо, що у середу, 7 липня, відбудеться позачергове засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, на якому буде розглянуто ситуацію, яка склалася у Збройних Силах.

За результатами засідання може бути прийняте рішення про відставку глави міністерства оборони Михайла Єжеля. Приводом для відсторонення керівника відомства, як повідомляють джерела в Адміністрації Президента, стало невдоволення глави держави Віктора Януковича станом справ у Збройних Силах за підсумками візиту до Криму 2-4 липня.

Зокрема, під час відвідин севастопольського аеродрому «Бельбек» глава держави поцікавився, яка кількість наявних літаків піднімається у повітря. У відповідь В. Януковичу повідомили, що з 20 винищувачів бригади у повітря може піднятися лише один.

М. Мамаєва
 

Читайте также по теме