ГолосUA
08:11 16/07/2010

Губернатор Сумщини просить Януковича виділити гроші для “Сумихімпрому”

Голова Сумської обласної державної адміністрації попросив Президента України Віктора Януковича виділити 170,6 млн. гривень зі стабілізаційного фонду для підприємства “Сумихімпром”.

Про це повідомила прес-служба Сумської Облдержадміністрації.

Ці гроші, за словами голови ОДА, мають піти на захист, відтворення та підвищення родючості грунтів з метою компенсації вартості фосфорних добрив, яке виробляє підприємство, а також перекредитування у державному банку з метою поповнення обігових коштів підприємства.

Відповідно до повідомлення, “Сумихімпром” нині знаходиться у кризовому стані, проте вже реструктуризовано заборгованість підприємства за спожитий природний газ, виділено ліміт на природний газ до кінця року та вирішено питання із постачальниками електроенергії.

Наразі вирішується питання щодо отримання 750 млн. грн. кредитних ресурсів від “Укрексімбанку” під гарантію уряду з метою поповнення обігових коштів на виконання комплексної виробничої програми у 2010-2020 роках.

Наступним кроком стане переведення фінансових розрахунків “Сумихімпром” до згаданого банку та запровадження механізму квотування імпорту фосфорних добрив до України, які в достатній кількості виробляються вітчизняними виробниками. />  

Читайте также по теме