ГолосUA
16:41 24/11/2008

Харчова промисловість скорочує виробництво

Харчова промисловість в зв’язку з економічною кризою зменшила виробництво на 10,9% в порівнянні з минулим роком.

Про це повідомив Президент ВГО «Союз виробників харчової промисловості України» Олег Юхновський.

Найбільшого скорочення зазнали такі галузі, як цукрова — на 32%, олійно-жирова — на 22%, молочна — на 2% та виробництво консервів — на 6%.

Промисловець наголосив, що така ситуація склалась в результаті не тільки відсутності інвестицій, але, в першу-чергу, в наслідок відсутності діалогу з Урядом.

«В подібній кризі харчова промисловість не перебувала з 1997-1998 року. І на сьогодні ми бачимо не бажання уряду робити хоча б щось для подолання наслідків економічної кризи», — сказав він.

Генеральний директор асоціації «Укроліяпром» Степан Капшук зазначив, що в Верховній Раді зареєстровано декілька законопроектів, які передбачають скасування експортного мита на насіння соняшника, що, за словами експерта, призведе до масового експорту сировини за демпінговими цінами, дестабілізації на внутрішньому ринку олії через значне підвищення цін на неї, а також значних втрат бюджету. За його словами, при потенційно можливому експорті в 2 млн.тон, втрати державного бюджету за рахунок несплати експортного мита складуть 336 млн. гривень.

 

Читайте также по теме