ГолосUA
08:12 17/07/2009

Хмара вимагає не фінансувати візит Патріарха Кирила

Представник Української народної партії Степан Хмара вимагає заборонити державне фінансування візиту до України Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Про це повідомили в прес-службі УНП.

С.Хмара вважає за необхідне повернути до державного та місцевого бюджетів всі кошти, виділені на організацію візиту до України глави Російської православної церкви Кирила, а також відмінити прямі телевізійні трансляції його виступів.

«Кирило є одним з представників церкви сусідньої держави, а не духовним лідером українського православ’я. Слідуючи такій логіці, ми повинні Президента Росії зустрічати за рахунок державних коштів», — так політик прокоментував виділення Севастопольською міськрадою 811,1 тис. грн на організацію візиту Кирила.

У зв’язку з цим представник УНП закликав українську владу не фінансувати «ще одну акцію шовініста Росії, яка внесе ще більший розкол в українське православ’я і припинить процес створення Соборної української церкви».

Нагадаємо, 31 липня до Криму з офіційним візитом прибуде Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирило, який відвідав Сімферополь і Севастополь, проведе богослужіння і звернеться до народу. Візит Патріарха триватиме до 2 серпня.

Севастопольська міська рада виділила 811,1 тис. грн на організацію візиту Патріарха, зокрема на виготовлення подіуму для Патріарха і замовлення готельних номерів для офіційних делегацій.

 

Читайте также по теме