ГолосUA
07:31 26/03/2009

«Хрещатик» не хоче давати кредит Черновецькому

Банк «Хрещатик» не зможе видати Київській міськдержадміністрації кредит у 1,2 млрд грн, частина з якого повинна піти на погашення різниці в тарифах на теплову енергію перед «Київенерго».

Як повідомив «Комерсант-Україна», про це заявив голова правління банку «Хрещатик» Дмитро Гріджук.

Рішення про отримання кредиту Київрада ухвалила 19 березня, але банк офіційне прохання головного фінансового управління КМДА не отримав досі. Гріджук заявив, що «для видачі такого великого кредиту потрібно порушити нормативи Н7, Н9 і Н10, а на це необхідний дозвіл Нацбанку».

Крім того, за його словами, буде потрібно рефінансування НБУ, оскільки у українських банків немає 1,2 млрд грн вільних коштів: «Думаю, ми не видаватимемо такий кредит. Але якби видавали, то максимум на один рік за ринковою вартістю — 25% річних. Жоден банк не видаватиме на триваліший термін без підтримки регулятора», — сказав Гріджук. Київрада розраховувала на отримання позики на пільгових умовах: погашення протягом двох років з січня 2010 р.

У той же час Нацбанк готовий вивчити можливість рефінансування банку «Хрещатик». «Для видачі рефінансування є вимоги до показників банку, а не до умов кредиту. Якщо банк їх виконує, рефінансування видається», — сказав директор департаменту зовнішньоекономічних відносин НБУ Сергій Круглик.

 

Читайте также по теме