ГолосUA
07:22 05/07/2009

Індія також засумнівалася у доларі

Індія разом із Китаєм та Росією поставила під сумнів здатність американського долара виконувати роль світової резервної валюти. Про це повідомило агентство «Bloomberg».

Радник індійського прем’єра із економічних питань Манмохан Сінгх порадив диверсифікувати 264,6 млрд доларів зовнішніх резервів і зменшити залежність від долара. /> "Більшість резервів Індії зберігаються у доларах і це проблематично для держави, особливо в умовах економічної кризи"- наголошується у публікації.

Уряди Китаю та Росії хвилюються за майбутнє долара, адже у них безліч зовнішніх боргів у цій валюті та інфляція, яку, на думку експертів, буде вкрай тяжко уникнути.

"Має бути створена система, яка б підтримувала стабільність основних резервних валют"- зазначив колишній китайський віце-прем’єр Женг Пейян.

Д.Медведєв, який також активно шукає шляхи зменшення залежності від американського долара, зокрема запропонував на саміті Великої двадцятки у Лондоні створити так звану наднаціональну валюту.
"Ми обов’язково поновимо переговори про створенню наднаціональної валюти на саміті великої вісімки, що відбудеться 8-10 липня"- наголосив радник Медведєва Сергій Приходько.

Л.Дубенко
 

 

Читайте также по теме