ГолосUA
07:13 10/06/2009

Інспектори Єврокомісії почали перевіряти 5 найбільших птахофабрик України

Інспектори Єврокомісії почали вчора, 9 червня ц.р., перевірки п’яти найбільших виробників у країні. Подібні інспекції проводяться вперше, і якщо компанії пройдуть сертифікацію, зможуть вийти на більший ринок збуту, повідомив "Комерсант-Україна".

Перевірки пройдуть на п’яти підприємствах, які хочуть постачати продукцію до ЄС: фабриках, які входять до "Миронівського хлібопродукту" (ТМ "Наша Ряба") птахофабриці "Дружба народів Нова" і Миронівському м’ясопереробному заводі "Легко", підприємстві "Комплекс "Агромарс" (ТМ "Гаврилівські курчата"), птахофабриці "Україна" (ТМ "Ясенсвіт") і заводі з переробки яєць на напівфабрикати "Овостар".

"Інспекція здійснюватиметься протягом десяти днів, після цього ми проведемо прес-конференцію, на якій розповімо, як проходили перевірки і які вимоги ставились до підприємств", — повідомив голова Держкомітету ветеринарної медицини Петро Вербицький. Він уточнив, що минулого понеділка до України прибули троє інспекторів ЄК. Спочатку Мінагрополітики і галузева асоціація "Союз птахівників України" запропонували ЄК проінспектувати 10 компаній, що подали заявки на експорт продукції до ЄС. Але інспектори відібрали п’ять із них (назви останніх не розголошуються).

В українських компаніях упевнені, що отримають сертифікацію для експорту до ЄС. "Підприємства відповідають європейським вимогам: вони сертифіковані згідно з системами ISO і НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points)",- уточнив О.Бакуменко. "На нашому підприємстві впроваджені такі жорсткі вимоги до якості і безпеки продукції, які є навіть не на всіх європейських підприємствах", — сказав почесний президент комплексу "Агромарс" Євген Сигал.

Проте П.Вербицький вважає, що виробникам не варто розраховувати на швидке отримання дозволів на експорт до ЄС.

 

Читайте также по теме