Із новим Житловим кодексом українцям нав’яжуть власників будинків — експерт

Новий Житловий кодекс ухвалювати в другому читанні не можна, бо нинішня редакція закону передбачає можливість примусового нав’язування власників будинків.

Таку думку висловила правознавець Тетяна Монтян на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«У довгостроковій перспективі навіть можновладцям невигідне прийняття Житлового кодексу, оскільки, якщо людей почнуть нагинати і примусово нав’язувати власників і керуючі компанії, «податковий Майдан», видаватиметься дитячим лементом на галявині», — зазначила вона.

Т. Монтян висловила думку, що Житловий кодекс ні в якому разі приймати не можна, оскільки у ньому прописані перефразовані вже діючі закони і ніяких позитивних зрушень у сфері ЖКГ він не принесе. «Єдиною метою цього кодексу є примусове впровадження керуючих компаній, тобто кожен будинок повинен обрати собі керуючу компанію, а хто цього не зробить сам, таку компанію призначить місцева влада», — зазначила вона, додавши, що фактично будинками будуть управляти ті ж, що й роблять це зараз.

Нагадаємо, 6 листопада 2009 року Верховна Рада прийняла в першому читанні. Досі ж Україна в житлово-комунальних справах керувалася кодексом 1987 року.

Читайте также по теме