ГолосUA
14:28 02/07/2010

Кабмін має 840 інвестпроектів для модернізації економіки України

Український уряд сформував список з 840 інвестиційних проектів, пов’язаних з модернізацією галузей реального сектору економіки країни.

Про це перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв заявив в Ялті, виступаючи на міжнародному інвестиційному форумі.

А. Клюєв зазначив, що намічене масштабне технологічне переозброєння базових галузей української економіки потребуватиме колосальних капіталовкладень впродовж найближчих років. "Ми розраховуємо на залучення великого національного і іноземного промислового капіталу", — додав він.

Перший віце-прем’єр повідомив, що в цілях пожвавлення і модернізації національної економіки передбачається спеціальний режим інвестиційної діяльності, направлений на створення сприятливих умов для залучення і роботи інвестиційного капіталу. А для підвищення гарантій іноземним інвесторам у Верховну Раду України Кабміном внесений законопроект, направлений на формування єдиної системи акредитації на території України відособлених підрозділів іноземних юридичних осіб. Йдеться про створення рівних умов діяльності українських і іноземних підприємств.

За словами А.Клюєва, головне завдання полягає в зміцненні і розвитку господарських зв’язків, що забезпечить взаємну стабільність і фінансову стійкість національних економік країн СНД.

 

Читайте также по теме