ГолосUA
07:32 08/04/2010

Керівництво аеропорту «Бориспіль» не збирається сплачувати штраф у 10 мільйонів гривень

Керівництво Міжнародного аеропорту «Бориспіль» буде ухилятися від сплати штрафу у розмірі 10 мільйонів гривень, який з компанії намагається стягнути Антимонопольний комітет України.

Про це заявив гендиректор Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Борис Шахсуваров на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми створили абсолютно однакові умови для всіх (нафтотрейдерів, які займаються продажем авіаційного пального — ред.). Не дивлячись на це, Антимонопольний комітет прийняв рішення. Ми подавали до суду, поки що ми всі суди програли. На сьогодні ми будемо намагатися знайти будь-які інші можливості та методи позбавитися від необхідності виплачувати штраф», — заявив він.

За словами керівництва аеропорту, дії АМКУ є незрозумілими, оскільки не дивлячись на те, що з вересня-жовтня 2008 року аеропорт «Бориспіль» створив рівні конкурентні умови для всіх нафтотрейдерів, комітет все-таки прийняв рішення про зловживання монопольним становищем. «Тоді було два продавці авіаційного керосину — «Лукойл» та «Кребо». На сьогодні чотири компанії мають договори і два є продавцями. Ми творили однакові умови для всіх», — заявив він.

Нагадаємо, раніше АМКУ зобов’язав Міжнародний аеропорт «Бориспіль» виплатити штраф у розмірі 10 млн. грн. за зловживання монопольним становищем на ринку авіаційного пального.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме