ГолосUA
11:20 26/10/2008

Керівництво Китаю не відчуває фінансової кризи

Керівництво Китаю запевняє, що, незважаючи на світову фінансову кризу, економіка країни — у хорошому стані.

Про це сьогодні заявив голова Центрального банку Китайської народної республіки Чжоу Сяочуаня, виступаючи перед місцевими ЗМІ, — повідомив Reuters. />  

Голова ЦБ підкреслив, що загалом фінансова система країни і банки знаходяться в стабільному стані, і економіка Китаю поки справляється із зовнішньою несприятливою кон’юнктурою.

За його словами, зараз в країні відсутня криза ліквідності. Чжоу Сяочуаня також підкреслив, что його відомство розробляє програму допомоги банкам на випадок зміни такої ситуації.

Не зважаючи на цю заяву, експерти вважають, що Китаю все ж не вдалося уникнути негативних наслідків кризи. Так, на початку цього тижня Національне статистичне бюро КНР оприлюднило дані, згідно з якими зростання валового продукту в третьому кварталі, знизилось на 1,1 процентного пункту в порівнянні з показником за другий квартал 2008 року.

Нагадаємо, востаннє квартальне зростання ВВП Китаю опускалося нижче за двозначне значення в 2002 році. Аналітики також вважають, что зростання ВВП Китаю сповільниться до 7,5%.
При цьому експерти підкреслюють, що Китай все ще залишається другим в світі імпортером нафти, і від зниження цін на чорне золото китайська економіка лише виграє.

 

Читайте также по теме