ГолосUA
10:09 07/08/2010

Керівництво Криму закрило доступи до лісів та пригрозило чиновникам прокуратурою за недотримання вказівок про попередження пожеж

Закрити доступ населення до гірських лісових масивів протягом пожежонебезпечного періоду вирішило керівництво Ради міністрів Криму. Таку ухвалу винесли під час екстреної наради з питань попередження пожеж на території автономії. Виконання рішення доручили місцевим органам самоврядування.

Про це повідомив заступник Голови Радміну АРК Азіз Абдуллаєв на селекторній нараді в Сімферополі 6 серпня.

«Прийнято рішення всі проїзди, проходи в гірські райони, в ліси, парки, гірські парки закрити», — заявив віце-прем’єр. У зв’язку з цим він доручив керівництву міст та районів автономії протягом дня затвердити план заходів щодо попередження пожеж і до 16:00 відзвітувати перед Радміном про виконану роботу. Зокрема, Азіз Абдуллаєв дав доручення кримським регіонам організувати чергові пости при вході в лісові масиви, провести інвентаризацію сільськогосподарської техніки та підготувати її для проведення у разі необхідності орних робіт, а також вжити заходів щодо попередження спалювання стерні.

А. Абдуллаєв також закликав керівництво районів приділити особливу увагу організації безпечного зберігання боєприпасів на складах і ввести заборону на продаж піротехніки на пожежонебезпечний період. «Щоб на жодних заходах цього не було від сьогоднішнього дня, щоб в жодному районі не виникли випадкові непорозуміння. У когось весілля, у когось ювілей, а прокурор завтра вранці порушить кримінальну справу», — попередив заступник голови кримського уряду.

Крім того, у зв’язку зі збільшенням навантаження на електромережі в літній період віце-прем’єр дав завдання енергетикам перевірити всі свої об’єкти, а представникам водного господарства — забезпечити подачу води для гасіння можливих пожеж тощо.

А. Абдуллаєв пригрозив, що у разі невиконання вищевказаних доручень Радміну щодо відповідальних осіб прокуратура Криму буде порушувати кримінальні справи.

Як повідомлялося, 5 серпня Президент України Віктор Янукович провів у Криму екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони України з питання протидії загрозі пожеж, на якому наказав тимчасово заборонити відвідування лісів і проведення військових навчань. Президент наполіг на тому, щоб керівники райдержадміністрацій у зв’язку з ситуацією, що склалася були відкликані з відпусток і зазначив, що сам має намір перервати свою відпустку та поїхати до Києва, щоби щоденно моніторити ситуацію.

Нагадаємо, у зв’язку з усталеною спекотною й сухою погодою на території Криму введений режим надзвичайної пожежної небезпеки, що обмежує відвідування лісів. За інформацією Головного управління МНС України в Криму, з початку поточного року в автономії вже зафіксовано 28 загорань на площі 3,31 гектарів.

За матеріалами: Новости Крыма

 

Читайте также по теме