ГолосUA
17:44 02/08/2010

Кінцевого етапу місцевих виборів слід чекати на рубежі 2011 року, — Попов

31 жовтня не стане останнім етапом проведення місцевих виборів через гостру конкурентну боротьбу та відповідно велику вірогідність їх зривів.

День проведення місцевих виборів в Україні стане днем початку виборчого марафону.

Таку думку висловив директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Ігор Попов, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, це буде спричинено тим, що багато результатів виборів 31 жовтня року буде анульовано.

«Вибори будуть досить гострими, конкурентними та жорсткими, особливо це стосується виборів міських голів, але й на мажоритарних округах конкуренція буде дуже серйозна, я вас запевняю, що зривів виборів в певних округах та районах беде не менше ніж у 2006 році, тому виборчий марафон лише почнеться 31 жовтня», — сказав експерт.

На думку І.Попова, повторні вибори до місьцевих органів самоврядування відбудуться наприкінці 2010-на початку 2011 року. «Я думаю, що члени дільничих виборчих комісій, які сьогодні перебувають в повному шоці щодо того, що їм робити з новим законом про місцеві вибори, вже будуть навчені на помилках та проблемах місцевих виборів 31 жовтня», — зазначив аналітик.

Аргументом на користь жорстких виборів, або жорсткого перебігу виборів І. Попов навів ситуацію в Ізмаїлі. «Ми побачили, що навіть в монополітичному регіоні на виборах міського голови проявили себе абсолютно різні позиції, як партії, що переважає, так і в тих партіях, які тут в центрі є союзниками цієї домінуючої партії», — підсумував він.

Нагадаємо, що місцеві вибори в Ізмаїлі Одеської області виявилися зірваними після того, як прийняті міліцією під охорону виборчі бюлетені з виборів міського глави Ізмаїла не видали виборцям. Вибори мали відбутися 1 серпня цього року, відповідне рішення було ухвалене парламентом. Однак, після 8 липня парламент ухвалив іншу постанову «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Верховної Ради України про призначення позачергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», якою було визнано такою, що втратило силу Постанову ВР щодо призначення позачергових виборів міського голови в місті Ізмаїл.

А.Береза />  

Читайте также по теме