ГолосUA
16:09 07/10/2009

Кириченко може стати міністром оборони

Сергій Кириченко, який написав рапорт про звільнення з поста начальника Генерального штабу (НГШ) України можливо зробив це не через поганий стан здоров’я.

Про це заявив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєнь Валентин Бадрак в ексклюзивному інтерв’ю «ГолосUA».

За його словами існує кілька версій чому саме Сергій Кириченко, який очолював Генеральний штаб України довше за всіх своїх попередників, раптом пішов з поста.

«Насправді існує кілька версій. І одна з них, яку висувають нині експерти, це те, що нинішній стан збройних сил є настільки проблематичний, що за умов збільшення внутрішніх і зовнішніх загроз фактично управління такими збройними силами може коштувати дуже дорого їх керівнику потім. Тобто це така відповідальність, якої бажали б уникнути будь-які командири і начальники», — зазначив В. Бадрак.

Хоча сам експерт висуває версію, що Кириченко міг покинути крісло НГШ з «дальнім прицілом». А саме — з метою очолити все оборонне відомство.

«Звичайно, що є і інші припущення, наприклад, такі, що пан Кириченко може повернутися у військове відомство, але вже у вигляді цивільного міністра…Дійсно, нинішній, або вже колишній командувач Генерального штабу, є найбільш досвідченим генералом і має дуже високі можливості, високий досвід керівництва. Це дозволяє припускати, що в часи кризові зосередити в своїх руках і як військового керівника, і як Міністра оборони. Це можливо, але наскільки це буде реалізовано, я думаю все залежить значною мірою від самого пана Кириченка», — сказав експерт.

Нагадаємо, 6 жовтня Сергій Кириченко подав рапорт про відставку з посади голови Генерального штабу України, мотивуючи своє рішення станом здоров’я, що погіршився.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме