ГолосUA
14:22 16/12/2009

Київ готовий до морозів — «Київенерго»

Компанія «Київенерго» подає теплоносій споживачам Києва в межах норми і відповідно до зовнішньої температури. />  

Як повідомили в енергокомпанії, температура теплоносія на виході з ТЕЦ і станцій теплопостачання сьогодні складає 92 градуси, що відповідає температурним графікам.
 

У компанії також зазначили, що «Київенерго" попереджено про циклон, який прийшов в Україну, і вона готова до снігопадів і посилення морозів.

"З приходом морозів нам довелося запросити у газопостачальних компаній збільшення обсягів подачі газу на теплоджерела «Київенерго». Оскільки досягли згоди і не маємо проблем з отриманням палива, то температуру теплоносія підвищено. Рівень подачі газу сьогодні є достатнім для того, щоб теплоджерела компанії надавали теплову енергію споживачам у межах норми", — заявив технічний директор АК Київенерго Олександр Зайцев.

Він також зазначив, що існує проблема з купівлею мазуту для створення резервного запасу палива на ТЕЦ «Київенерго».

"Як відомо, вартість цього палива є надвисокою на ринку, що є економічно недоцільним для збиткової теплоенергетики. Але сподіваюся, що найближчим часом це питання буде вирішено", — повідомив Зайцев.

У компанії також запевнили, що температура теплоносія встановлюється відповідно до температури зовнішнього середовища за затвердженими графіками. На цьому ґрунтується виконання Компанією нормативних показників подачі теплової енергії споживачам. За умови дотримання енергокомпанією нормативних показників теплоносія причинами недогріву жител є неякісна підготовка внутрішньобудинкових систем центрального опалення, що перебувають у компетенції житлових організацій.

Нагадаємо, що раніше компанія Київенерго заявляла про неготовність столиці до опалювального сезону.

За матеріалами "Кореспондент"
 

Читайте также по теме