ГолосUA
10:52 10/09/2009

Київ вимагає від Верховної Ради занести пиво до переліку алкогольних напоїв

Київська міська рада ініціює звернення до Верховної Ради України, яке стосуватиметься визнання пива та інших слабоалкогольних напоїв повноцінним алкоголем, а також збільшення штрафів.

Про це повідомила голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я то соціального захисту Алла Шлапак, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, Київрада ініціюватиме звернення до Верховної Ради із проханням внести зміни до Кодексу адміністративних правопорушень, збільшивши штраф за порушення продажу алкоголю та тютюну з 85 грн. — до 12 тис. грн. Алла Шлапак відзначила, що на даний момент у Києві діє рішення, що передбачає заборону продажу цих товарів у радіусі 100 м. від закладів освіти, комп’ютерних клубів, спортивних майданчиків та закладів культури, проте підприємці не зважають на таку заборону через те, що штраф за таке порушення є дуже невеликим.

Крім того, голова комісії зазначила, що пиво та слабоалкогольні напої мають продаватися із відповідною забороною так само, як і повноцінне спиртне. Вона пояснила, що ці зміни допоможуть місту у боротьбі з дитячим алкоголізмом.

«Я всіх закликаю здійснити соціальний та громадський тиск на парламент, щоб зміни до закону були прийняті, бо від цього залежить майбутнє наших дітей, значить, і України. Ми маємо думати про майбутнє, а не про окрему галузь», — сказала вона.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме