ГолосUA
18:38 08/07/2010

Київ вирішив захищати внутрішню політику від іноземного втручання — німецькі ЗМІ

Київ вирішив захищати внутрішню політику від іноземного втручання, нагадавши представникам різноманітних політичних фондів, що вони знаходяться у чужій країні, а не у власній.

Про це пише видання Der Tagesspiegel, посилаючись на слова міністра закордонних справ України Констянтина Грищенка.

За словами Грищенка, іноземних політичним фондам не слід втручатися у внутрішні політичні дебати в державі та занадто різко висловлюватися відносно політики української влади.

"Причиною таких заяв Грищенка стала спроба відмови у в’їзді в Україну німецькому політологу, керівнику бюро Фонда Конрада Аденауера Ніко Ланге, який підвів занадто критичні підсумки перших ста днів президентства Януковича, застережуючи у своєму аналізі про "повернення до авторитарних методів правління", — пише газета.

"Не дивлячись на те, що і українська, і німецька сторона намагаються вести себе стримано, говорячи про всілякі "непорозуміння" та прагнення якнайшвидше налагодити ситуацію, у центрі конфлікту стоїть не конкретна людина, а робота іноземних фондів в Україні як така. Після інцинденту в аєропорту глава МЗС України звернувся до дипломатів із Німеччини, Польщі, США та Росії із проханням пам’ятати про те, що вони перебувають у чужій державі, а не у власній", — вказує видання.

За матеріалами: Der Tagesspiegel /> Підготувала Л. Дубенко
http://www.tagesspiegel.de/politik/kiew-warnt-stiftungen-vor-kritik/1876812.html
 

Читайте также по теме