ГолосUA
13:56 05/10/2010

“Київміськбуд” повернули Києву — Попов (додано ГОЛОС)

Відтепер управління холдинговою компанією “Київміськбуд” здійснюють представники територіальної громади міста Києва.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов на прес-конференції після позачергового збору акціонерів компанії, передав кореспондент ГолосUA.

ГОЛОС />
“Відбулися збори акціонерів, за результатами яких обрано новий склад наглядової ради, голову правління, ревізійну комісію та визначений новий реєстратор. У такий спосіб ми відновили управління на даному підприємстві”, — заявив О. Попов.

Він нагадав, що у липні 2009 року управління комунального господарства Києва уклало договір з купівлі-продажу 80% акцій холдингової компанії, які належали територіальній громаді міста Києва. Проте угода не була завершена і акції залишилися у розпорядженні громади столиці. Такі події, як зазначив О. Попов, призвели до зміни правління компанії.

“Вони працювали не в інтересах киян, а у липні 2010 року вже навіть була спроба відібрати акції у міста Києва”, — сказав О. Попов, підкресливши, що завдяки спільній роботі правоохоронців та КМДА, ці дії були своєчасно припинені.

Разом із цим, як зазначив новий голова наглядової ради компанії Єгор Русин, наразі вартість акцій, які належать територіальній громаді столиці, оцінюється у розмірі близько 1 млрд. грн., у той час, як у липні 2009 року акції намагалися продати за 114 млн. грн.

Відповідаючи на запитання стосовно того, до яких дій в подальшому вдасться попереднє керівництво підприємства, він сказав: “Я не знаю, мабуть, вони змиряться”, — зазначив чиновник.

К. Коваленко
 

Читайте также по теме